رزماری گیاهی چندساله و همیشه سبزه که گل های ریز به رنگ سفید، صورتی و ارغوانی تولید میکنه. علاوه بر خاصیت های دارویی که داره در غذا هم به عنوان سبزی و ادویه ی معطر به کار برده میشه و چی بهتر از این که هم از زیبایی گیاهتون لذت ببرید هم هر موقع بهش نیاز داشتید در دسترستون باشه و در آشپزی استفاده کنید. رزماری هم برای کاشت در گلدون و هم زیباسازی فضای سبز استفاده میشه.
نور مورد نیاز رزماری
همونطور که گفتم برای زیباسازی فضای سبز استفاده میشه و این یعنی اینکه بسیار نوردوسته. این گیاه به آفتاب مستقیم حساس نیست بلکه چند ساعت نور مستقیم به رشد و شادابیش کمک میکنه. میتونید مستقیم تو باغچه بکارید یا در گلدون روی تراس نگهداری کنید اما اگه امکان این کار رو ندارید، پشت پنجره ی نورگیر هم مکان مناسبی برای قراردهی این گیاهه. اگه قصد نگهداری در منزل رو دارید حتما دقت کنید که از پنجره فاصله ی زیادی نداشته باشه و پر نورترین پنجره رو انتخاب کنید چون اگه نور کافی دریافت نکنه به تدریج رشد علفی پیدا میکنه و برگ های سوزنیش دچار ریزش میشن.
آبیاری رزماری به چه صورته؟
این گیاه نسبت به خشکی مقاومه به همین دلیل جز گیاهانیه که برای کاشت در مناطق کم آب انتخاب میشه. حتما بین دو آبیاری اجازه بدید چند سانت از عمق خاک خشک بشه. نسبت به خیس بودن دائمی خاک حساسه و اگه در چنین شرایطی قرار بگیره احتمال بیماری های قارچی و قهوه ای شدن برگ ها بالا میره. بهترین رشد رو زمانی داره که آبیاری به موقع انجام بشه پس خشکی دادن بیش از حد به گیاه باعث میشه بهش شوک وارد بشه و برگ ها دچار ریزش بشن.
دمای مناسب برای نگهداری رزماری
به گرمای هوا مقاومه و تا دمای 35 درجه رو تحمل میکنه. البته در صورت آبیاری به موقع دمای بالاتر رو هم تحمل میکنه. رزماری ها انواع مختلفی دارن بعضی ها نسبت به سرما مقاومت بیشتری دارن اما در هر صورت در دمای زیر صفر احتمال از بین رفتنشون هست و بهتره به مکان گرمتری منتقل بشن یا با استفاده از پوشش محافظت بشن.
برگ های سوزنی رزماری
خاک مناسب برای رشد رزماری
نسبت به خاک سختگیر نیست و میتونه خودشو با انواع خاک وفق بده. خاک باغچه بستر مناسبی برای کاشت رزماریه اما اضافه کردن مقداری شن بهش باعث میشه زهکشی خاک بالاتر بره و آب در اطراف ریشه تجمع نکنه و باعث زرد شدن برگ ها یا بیماری های قارچی نشه. رزماری تو خاک های خنثی یا کمی قلیایی رشد بهتری داره به همین دلیل به بسترش پیت ماس اضافه نکنید چون خاکو اسیدی میکنه.
آیا رزماری به کوددهی نیاز داره؟
در کل رزماری رشد کندی داره و فکر نکنید گیاهتون نیاز به تقویتی داره و با کوددهی باعث میشه رشدش افزایش چشم گیری داشته باشه. در صورت لزوم در بهار و تابستون ماهی یک بار از کودهای مخصوص گیاهان زینتی استفاده کنید.
روش تکثیر رزماری
با قلمه ی ساقه به راحتی تکثیر میشه. کافیه از ساقه های تازه قلمه ای به طول حدود 10 سانتی متر تهیه کنید و برگ های پایین ساقه رو حذف کنید و در یک بستر سبک مثل پرلیت + کوکوپیت یا پرلیت + خاک برگ قرار بدید و در دمای حدود 25 درجه نگهداری کنید تا ریشه زنی اتفاق بیافته و در این مدت قلمه ها رو از تابش مستقیم آفتاب دور نگه دارید.
سطح خاک قلمه باید کمی مرطوب باشه.